En lavtgående vil med coilover som beskytter mot tøffe bevegelser

16 september 2019
Mathias Bjelland
En lavtgående vil med coilover som beskytter mot tøffe bevegelser

Dette gjør fartsdumper med din bil

Har du noensinne kjøpt en varm og god kaffe fra kafeen, hevet deg i bilen, og kjørt raskt mot jobb? Vi har alle vært der. Hva med å ha møtt på en fartsdump i full fart med den samme kaffen? Kanskje har ikke alle vært akkurat der, men det kan fort bli stygt. Kaffen skvulper fort over hele bilen, og før du vet ordet av det har du en skikkelig rens i vente når jobben er over. Kaffe flekkene er derimot langt i fra alt du bør bekymre deg for. 

Slik skader fartsdumper coilover på bilen

Det kanskje største problemet med fartsdumper er at de skader coilover på bilen din. Denne delen, som er en blanding av støtdemper og fjær, tar seg en ganske så tøff trøkk hver gang du passerer over en fartsdump. Som et resultat blir slitasjen enorm over tid, og du trenger nok en ny coilover i hvert fall et par ganger i løpet av en bil sitt livsløp. 

Avhengig av hvor du bor, så kan denne delen få seg et par skikkelig skader over tid om det er konstante fartsdumper for eksempel. Ute på landet er det ikke like farlig, men bor du i byen, så er din bil sine coilover ganske så utsatt for stadige skader. 

Fartsdumper og klima

Få ser nok for seg sammenhengen mellom fartsdumper og klima umiddelbart, men her finnes det mye forskjellig å ta av. Fartsdumper fører for eksempel til at biler må akselerere oftere. Akkurat som alle andre motorer, så er det akselerasjon som fører til mest utslipp.

Fartsdumper er nok ment å hjelpe med å senke farten i trafikken, men allikevel kommer det også noen nedsider. Coilover på bilene blir nedslitte i samlag med andre deler, og klimautslippene øker betraktelig blant annet i denne prosessen. 

Flere nyheter

04. april 2024

Verandadør