Fuktisolering for et bedre hjem

05 juli 2021
Johanne Larsen

Det er ingen tvil om at mange hus kan fuktsikres bedre, og det kan man heldigvis gjøre med det som kalles fuktisolering. Her skal vi se litt nærmere å hvorfor det er viktig å isolere mot fukt og hvordan du kan gjøre det på en enkel og svært effektiv måte. 

Hjemmets store trussel – fukt

Fukt er en utrolig stor trussel for et hvert hus, og det handler rett og slett om at det kan gjøre stor skade på sikt, i tillegg til å skape helsemessige problemer. Det er nemlig ikke sunt å leve i et inneklima med fukt, sopp og råte, og det er alle problemer som kan komme av fuktskader i boligen din. Hvis isoleringen ikke er helt som den skal, så 

Hvorfor fuktisolering? 

Fuktisolering sikrer drenering av husets yttervegger, så det ikke slipper inn fukt i boligen. Dette blir spesielt smart hvis du har problemer med en fuktig kjeller, eller vil forebygge mot fremtidige fuktproblemer i boligen din. Vi lever jo i et land med uforutsigbart og ofte vått vær, og da kan man fort ligge søvnløs om natten når man vet hvor negativt det kan påvirke boligen din på sikt. 

Fuktisolering er noe som blir spesielt viktig i gamle hus, og det er noe som har flere fordeler. Du slipper problemer med fukt som kommer fra bakken eller utefra, men du får også mindre kalde vegger, og det fører i sin tur til at huset blir bedre isolert. Det er nemlig utrolig mye sløseri hvis man skal varme opp en bolig som ikke er godt isolert, da siver mye av varmen ut igjen, og så bruker man enda mer energi på å kompensere for varmen som er sluppet ut. Derfor er fuktisolering ikke bare smart når man vil unngå fuktskader, men også når man vil sørge for bedre isolering. 

Flere nyheter

04. april 2024

Verandadør