Gi plantene lys hele året

04 april 2022
Maria Laugesen

editorial

Drømmer du om å ha friske, grønne planter i hjemmet – også på vinteren? Da bør du lese med her og bli klokere på hvordan det kan bli mulig for deg.

Grønne planter i hjemmet

Veldig mange i dag velger grønne planter som en del av innredningen i hjemmet, både på grunn av det flotte utseende og de egenskaper som det har med seg. Men det kan være en stor utfordring å holde plantene friske og grønne hele året rundt, spesielt når man kommer til vinteren og mørket kommer.

For selvom mange ting er avgjørende for at plantene holder seg bra, så er lyset en av de absolutt mest avgjørende faktorer. Planter får lys og energi fra solen, og dette lyset kan ikke erstattes av vanlig lys fra lamper fordi det ikke inneholder de nødvendige UV-stråler.

Men hva gjør man da, hvis man bor i et område der det er veldig lite lys på vinteren?

vekstlys

Vekstlys med LED

I en slik situasjon er vekstlys en helt opplagt løsning. Dette er lamper som er spesifikt designet til formålet, og de gir nettopp det nødvendige lys og de nødvendige stråler for at plantene får energi. En vekstlampe er derfor en løsning som kan erstatte solens stråler, enten hvis det er mørkt på vinteren eller du ikke kan ha plantene foran vinduet.

Med en vekstlampe får du lys til plantene hele året rundt, og velger du en løsning med LED slipper du samtidig for dyre regninger. Her får du nemlig et lys av høy kvalitet og lyskilder med en utrolig lang levetid, og samtidig en teknologi som utnytter energien mye bedre enn «tradisjonelle» lyspærer. Derfor kan du spare miljøet, samtidig med at du sparer deg selv for unødvendige utgifter til strøm. 

Lampene finnes i mange varianter og størrelser, så det er noe for ethvert behov.

Flere nyheter

04. april 2024

Verandadør