Hårtap kan påvirke selvtilliten

15 april 2020
Johanne Hansen
Hårtap kan påvirke selvtilliten

Hårtap kan faktisk være en bidragende faktor til at menn opplever å tape selvtilliten sammen med håret. Det er det flere grunner til som du kan lese mer om her. Kan man egentlig gjøre noe? Er det mulig å forebygge hårtap? Kan man prøve mindre drastiske løsninger? Det kan du lese mer om her. 

Hva kan man gjøre?

Mange menn opplever altså at det går hardt utover selvtilliten hvis man begynner å miste håret. Det er nemlig ikke sånn at det er noe som skjer samtidig for alle menn og ofte har det ikke noe med å gjøre at man blir eldre heller. Det kan være vanskelig å akseptere hvis man er veldig ung at man begynner å miste håret. Det er nemlig noe vi forbinder med eldre mennesker. Det er bare sånn at for noen skjer det tidligere enn for andre og da går det ofte veldig utover selvtilliten for den det angår. Det man ofte gjør er å begynne å prøve å skjule det med det håret som er igjen, du har helt sikkert hørt om hentehår? Mange begynner også å gå med caps eller lue eller kanskje til og med hatt for å skjule at vikene blir høyere og man kanskje begynner å bli litt tynn på toppen. 

Det finnes heldigvis ting man kan gjøre med det som ikke bare skjuler. Det er mange som prøver ganske drastiske løsninger, for eksempel hårtransplantasjon. Dette er både dyrt og tidkrevende og derfor kan det være verdt å se på andre løsninger. Noen midler som er beregnet på å bekjempe og forebygge hårtap, som for eksempel https://puregrow.no/ , gjør at man kan få sitt eget hår tilbake. Det er viktig at man ser at de produktene man prøver har gode dokumenterte, vitenskapelige resultater. Så kan man på sikt på selvtilliten og håret igjen, kanskje enda bedre enn før. 

Flere nyheter

04. april 2024

Verandadør