Hvordan foregår profesjonell avrusing?

08 juli 2019
Maria Laugesen
Hvordan foregår profesjonell avrusing?

Sliter du med rusavhengighet, og har du tenkt over å søke profesjonell behandling for dette? Da har du helt sikkert tenkt over, hva det egentlig innebærer. Og det kan du bli klokere på her. Rusbehandling kan være mange ting, og noe av de viktigste å nevne er nok nettopp dette – nemlig at forløpet vil bli tilpasset dine individuelle ønsker og behov, din personlige avhengighet, samt din øvrige helse og din alder. På den måten får du et behandlingsforløpet som er skreddersydd etter dine behov, og som derfor vil gi langt bedre resultater for deg.

Typisk består avrusing av to forskjellige deler, nemlig en psykologisk og en medikament-basert avrusing. Den psykologiske fokuserer på årsaken bak avhengigheten, på å gi deg mål du kan sikte mot samt redskaper du kan anvende når du føler deg fristet, samt på å øke motivasjonen din til en rusfri hverdag. Det finnes mange forskjellige metoder og verktøy, og de profesjonelle fagfolk har helt styr på hvordan dere kommer best i mål. Den medikament-baserte delen er også relevant for mange, og består av medisinsk behandling av de abstinenssymptomer som ofte vil oppstå når du slutter å innta stoff eller alkohol. Det kan minske fysisk ubehag som kvalme, smerter og lignende, og derfor gjøre selve den fysiske delen av avrusingen enklere å komme gjennom.

Hos https://www.heimveg.no/ tilbyr de behandling av alle typer rusavhengighet, og de hjelper selvfølgelig også gjerne deg. På deres behandlingssted kan du i skjermede omgivelser arbeide sammen med utdannede fagfolk innen helse- og sosialområdet, for å komme godt på vei mot en rusfri hverdag. Husk på at det er et tegn på styrke, vilje og mot at du søker hjelp, og det er et utrolig stort trinn mot en bedre fremtid for både deg selv, din familie og alle øvrige pårørerende som er rundt deg.

Flere nyheter

04. april 2024

Verandadør