Kom inn i rem søvn med en god seng

30 september 2021
Johanne Larsen
image

Vi gjennomgår flere søvnfaser i løpet av en natt, og du har helt sikkert hørt snakk om den fasen som heter REM søvn. Her skal vi se litt nærmere på hva dette innebærer, og hvordan du finner en god seng som kan gi deg den søvnen du trenger. 

Hva er rem søvn? 

Du har kanskje støtt på begrepet rem søvn før og tenkt hva er rem søvn, men det skal vi se litt nærmere på nå. Vi gjennomgår nemlig fire søvnfaser når vi sover, og det er altså den fjerde og siste fasen, som heter rem søvn. REM står faktisk for rapid eye movement, og det er fordi øynene beveger seg raskt når vi er i denne søvnfasen. Man kan på mange måter si at denne fasen ligner veldig på når vi er våkne, hvert fall når man ser på hjernebølgene, og derfor sier man ofte at denne fasen innebærer en våken hjerne i en sovende kropp. 

Når man er i denne søvnfasen, så er det lett å våkne, og det er den fasen som kommer etter en drøm. Derfor er det mange som opplever at de plutselig våkner, selv om de er midt i en drøm når de befinner seg i rem søvnfasen. Man kaller også ofte remsøvn for drømmesøvn, og det er ca 20-25 prosent av den tiden vi sover om natten. Men hvordan kan man velge seng som understøtter god søvn? 

Velg riktig seng

For å sove godt og kommer gjennom alle søvnfasene, så kroppen og hjernen får slappet av og restituert, så er det viktig med en god seng. En god seng gir god støtte og komfort hele natten, og sørger for at man får akkurat det man trenger ut av søvnen. I tillegg våkner man ikke for å finne en god stilling, når man får god støtte av sengen. Derfor er dette en stor fordel. 

Flere nyheter

04. april 2024

Verandadør