Lån uten sikkerhet – alt du må vite

01 april 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er vanskelig å unngå begrepet ‘lån uten sikkerhet’ hvis man undersøker lån på nettet. Det er nemlig denne typen lån som er dominerende når man skal låne penger online. Men hva betyr det egentlig? Hvem er det uten sikkerhet for? Og hvordan får man oversikt over onlinelån? Det skal vi se litt nærmere på her. 

Uten sikkerhet for hvem? 

Lån uten sikkerhet kan nesten høres litt mistenkelig ut hvis man ikke vet hva det går ut på. Hvis du har prøvd å låne penger i en fysisk bank en gang, så vet du at man som regel skal stille sikkerhet for det beløpet man ønsker å låne. Det kan være i form av verdier som eiendom eller lignende. Det er altså for at banken skal ha en eller annen form for sikkerhet hvis det skulle skje noe med låneavtalen, så de får pengene sine uansett hva. Det er altså lån med sikkerhet. 

lån

Lån uten sikkerhet, er derfor lån der man ikke skal stille en eller annen form for sikkerhet for den summen man vil låne. Det er altså ikke dårligere sikkerhet for deg, men for banken eller lånestedet du låner penger av – de har nemlig høyere risiko ved denne typen lån. Derfor er det også sånn at det som regel kompenseres ved å sette litt høyere renter og gebyrer. 

Sammenlign lån og få oversikt 

Swiftbanker.no er en type tjeneste der du kan sammenligne lån uten sikkerhet på nettet, og lese mer om lån og forskjellige typer av lån. Det kan være svært praktisk med en sånn side når man prøver å navigere i jungelen av lån og tilbud på nettet, og prøve å finne ut av hvilke tilbud som passer til ens behov. Det er alltid en god ide å sammenligne flere lån og muligheter, da kan man treffe mye mer kvalifiserte beslutninger. 

Flere nyheter

04. april 2024

Verandadør