Leker til sommeren

11 april 2022
Maria Laugesen

editorial

Mens vinteren ofte byr på mange koselige stunder inne i hjemmet, så inviterer sommeren til utendørs aktiviteter i alle former og typer. Er du klar med barnas leker til sommerens lange, lyse dager og høyere temperaturer?

Lek og bevegelse

Bevegelse er utrolig viktig for alle, og det gjelder ikke minst for både små og store barn. Det er rett og slett avgjørende for deres utvikling, velvære og helse at de beveger seg og er aktive i løpet av dagen. Det gjelder både lett aktivitet, men også mer krevende fysisk aktivitet med høy puls anbefales.

Heldigvis finnes det masse leker på markedet som gjør det morsomt å bevege seg, og på sommeren er det selvfølgelig opplagt å komme seg ut og leke utendørs. Aktiv lek kan stimulere barnet på mange områder og gi læring både på det motoriske området, men også i forhold til språk, kreativitet, sosiale evner og mye mer.

leker

Finn dine leker i dag

Det «riktige» valget av leker avhenger i høy grad av barnets alder og utviklingsnivå, og selvfølgelig også hva barnets interesser er. Samtidig kan det være forskjellig avhengig av om dere har en hage hjemme, en balkong eller ikke noe utendørs område ved hjemmet.

Vannleker er alltid en suksess og kan brukes av både de minste barn, men også de litt større. Det kan være i basseng eller andre vannleker som kan brukes med hageslangen eller lignende. 

Sparkesykler og løpesykler er også utrolig populære. Det krever selvfølgelig at barna er litt eldre, og kan brukes fra de er ca. 3 år og fremover. De finnes i mange varianter og størrelser, og det er nok å velge mellom. 

Utendørs leker kan også være spill som basket og fotball, trampoliner, drager, balansebaner og mye mer. Det er noe for enhver smak og for ethvert barn, så underholdningen er sikret hele sommeren.

Flere nyheter

04. april 2024

Verandadør