Opplev fotballhistorie – Reis til Anfield for å se Liverpool FC i aksjon

03 april 2023
Eivind Øi

Anfield-stadionet i Liverpool er et av verdens mest ikoniske stadioner, og har en rik historie som strekker seg over mer enn 130 år. Fra de tidligste dagene som et enkelt fotballområde til dagens moderne stadion, har Anfield alltid vært sentrum for Liverpools stolthet og lidenskap for fotball. I mange år har det også vært en pilgrimstur for fotballfans fra hele verden å dra på en fotballreiser liverpool FC.

Hjemmebane i over 100 år

Anfield ble opprinnelig åpnet i 1884 som hjemmebane for Everton Football Club. På den tiden var Anfield et enkelt område med en liten tribune, og hadde plass til rundt 20 000 tilskuere. Everton spilte på Anfield i åtte år, før klubben flyttet til Goodison Park i 1892.

Etter at Everton flyttet, ble Anfield kjøpt opp av John Houlding, en lokal forretningsmann og tidligere styreleder i Everton. Houlding ønsket å starte sin egen klubb, og Anfield ble hjemmebanen til Liverpool FC i 1892.

I de første årene hadde Anfield en kapasitet på rundt 30 000 tilskuere, og tribunene var laget av treplanker. I 1906 ble det bygget en ny hovedtribune, som økte kapasiteten til 50 000 tilskuere. I 1928 ble det bygget en ny tribune på motsatt side, og kapasiteten økte til over 80 000 tilskuere.

fotballreiser liverpool

Konstant utvikling

I 1960-årene ble tribunene på Anfield ombygd for å gi bedre siktlinjer og sikkerhet for tilskuere. I 1974 ble det bygget en ny hovedtribune, og Anfield fikk sin nåværende form med fire tribuner og en kapasitet på rundt 54 000 tilskuere.

Anfield er kjent for sin atmosfære og lidenskapelige fans, som har gjort stadionet til et av de mest fryktede stedene å spille for motstandere. Fansen har laget en rekke sanger og ritualer som gjør Anfield til et unikt sted å oppleve en fotballkamp.

For Liverpool-fans over hele verden er Anfield mer enn bare et stadion. Det er et symbol på klubbens rike historie og stolte tradisjoner. Stadionet har vært vitne til noen av de største øyeblikkene i klubbens historie, inkludert Liverpool’s fem Champions League-titler og utallige Premier League-trofeer.

I dag er Anfield et moderne stadion med state-of-the-art fasiliteter, men stadionet har beholdt sin sjel og historie gjennom årene. For Liverpool-fans og fotballentusiaster over hele verden, vil Anfield alltid være et av de mest ikoniske og betydningsfulle stadionene i verden.

Flere nyheter

04. april 2024

Verandadør