Rørfornying – en moderne løsning for gamle rør

16 mai 2023
Eivind Øi

editorial

Rørleggingsarbeid kan være kostbart og tidkrevende. Spesielt når det er behov for å skifte ut gamle rør. Men det finnes en moderne og mer økonomisk løsning: Rørfornying. Dette er en prosess der eksisterende rør blir fornyet og reparert fra innsiden, uten å måtte fjerne og erstatte dem.

Hva er rørfornying?

Rørfornying er en prosess der en ny rørfôr installeres i eksisterende rør. Dette betyr at det gamle røret forblir på plass, og en fleksibel epoksyharpiks eller polyesterfôr legges på innsiden av det eksisterende røret. Dette gjør at røret blir forsterket, tettet og reparert, og det gir det gamle røret en ny levetid på opptil 50 år.

Rørfornying gir mange fordeler i forhold til tradisjonell rørlegging. Først og fremst kan rørfornying være en betydelig mer økonomisk løsning enn å skifte ut gamle rør. Dette er fordi det ikke kreves graving eller fjerning av eksisterende rør, noe som kan spare både tid og penger.

En annen fordel med rørfornying er at det kan utføres på en dag eller to, avhengig av størrelsen på prosjektet. Dette betyr at det vil være minimal påvirkning på den daglige driften av bygninger eller infrastruktur. Det kan også være mindre forstyrrende for beboere og brukere av bygningen, ettersom det ikke vil være støy og rørleggingsarbeid som foregår i lange perioder.

Rørfornying gir også mulighet for å fikse mindre skader og lekkasjer i rørsystemet, som kan føre til at vannkvaliteten forbedres og redusere risikoen for skader på bygninger og infrastruktur. Det kan også øke effektiviteten i rørsystemet, noe som kan føre til reduserte energikostnader.

rørfornying

Er rørfornying egnet for alle typer rør?

Rørfornying kan brukes på mange forskjellige typer rør, inkludert støpejern, betrør, PVC og stål. Det er imidlertid viktig å huske på at rørfornying ikke er egnet for alle situasjoner. Rørene må være i tilstrekkelig god stand til å tåle prosessen, og det kan være behov for å reparere eller erstatte deler av rørene før rørfornying kan utføres.

Det er også viktig å sørge for at rørene ikke har større strukturelle skader som kan føre til svikt eller kollaps i rørsystemet. En profesjonell rørlegger vil kunne vurdere om rørfornying er en egnet løsning for dine rør.

Rørfornying er en moderne og økonomisk løsning for å reparere gamle og slitte rør. Denne prosessen kan utføres raskt og med minimal forstyrrelse av daglig drift. Rørfornying kan forbedre vannkvaliteten og øke effektiviteten i rørsystemet, noe som kan føre til reduserte energikostnader og lengre levetid for rørsystemet.

Husk å kontakte en profesjonell rørlegger for å vurdere om rørfornying er en egnet løsning for dine rør. Med riktig vedlikehold kan rørfornying forlenge levetiden til dine rør og spare deg for tid og penger på langsiktige rørleggingsprosjekter.

Flere nyheter

04. april 2024

Verandadør