Vil du lære deg å spille mandolin?

24 august 2020
admin

Vil du lære deg å spille mandolin?

Har du lyst til å lære deg å spille mandolin? Det å ville være seg å spille et instrument er gøy uansett hvilken alder man er og det er virkelig aldri for sent å begynne! Det er både bra og stimulerende for hjernen å lære seg å spille et instrument, også er det både gøy og en bra ting å kunne både i hverdagen og til fest også.

En mandolin er et spennende valg og kan gi deg utrolig mye glede fremover, så det er bare å komme i gang!

Litt historisk innsikt om mandolinen

En mandolin er et strengeinstrument med fire doble strenger. Det stemmes som en fiolin, er formet som en lutt og er flat som en gitar – en bra miks av ting du kanskje allerede kjenner til, selv om mandolinen er ny for deg.

Mandolin har vært ett av de instrumentene det bar blitt solgt aller mest av i Italia i mange, mange år og den kan brukes både alene og i større orkester, eller i mandolin-orkestre der de spiller mange mandoliner sammen. Det er på mange måter et historisk instrument som det er bra at du vil være med på å holde i live, for det er en del av kulturarven vår.

Elektrisk eller akustisk

Skal du velge en akustisk eller en elektrisk mandolin?  Begge to har fordeler og det er bare fantasien som setter eventuelle begrensninger for hva det er du skal velge.

En akustisk mandolin er mer klassisk, men danmusikk har også elektriske mandoliner, som kanskje er mer behagelige for nybegynnere, fordi man kan få lov til å øve helt i fred uten at noen hører det uten at man selv velger at noen skal høre det. Begge deler er like bra, så det komemr bare an på behovet ditt. 

Flere nyheter

04. april 2024

Verandadør